Svenska Artiklar, ditt artikelarkiv på nätet
Sök:

Svenska Nihilistsällskapet - Svensk Nihilism's Articles in Personligutveckling

 • Idol
  Tron på jämlikhet ger upphov till en illusion som tjänar kontraproduktiva syften...
 • Från X till Y
  Sociala hållpunkter i livet vaggar oss in i en falsk trygghet som endast nihilism kan se igenom...
 • Depression
  Den nya moderna sjukdomen som sprider sig likt en löpeld, och endast kan stoppas av en mentalt medveten nihilism...
 • Om ödet själv får välja
  En nihilistisk syn på ödet som existentiellt fenomen, och hur vi kan återskapa en mer flexibel relation mellan tanke och handling...
 • Trial and Error
  Livet är en serie erfarenheter och det är utefter dem som vi bör basera vår teoretiska grund på...
 • Hur lever en nihilist?
  Jag är mycket tacksam för den eftertänksamma e-post jag får. De flesta människor vill ha allmosor (var snäll och recensera mitt mediokra, ourskiljbara och patetiska metal-band) eller attackera mig under skepnad av att ställa frågor till mig (hur kan du hävda att du vet någonting överhuvudtaget, när du inte tror på någonting?).
 • Tomheten ger
  De hetsiga människorna är som besatta av att sysselsätta sig. Med vad som helst; TV, video, musik, läsande, skrivande, springande, gående, bilande - precis vad som helst. Allt för att fylla tomheten - nej, för att dölja tomheten.
 • Beroende, disciplin och mening
  Beroende uppstår när vi lockas till återkommanden till en känsla där vi tillfälligt upplevt lycka och glädje. I stället för att fullfölja en resa vars stig av och till kryddas med tillfällen av bieffekten "lycka", så vill man återkomma till dessa avkrokar och återuppleva samma känsla gång på gång, innan man nått resans sant tillfredsställande mål.
 • Andliga missförstånd
  Åtminstone för en del människor i samhället, handlar det religiösa sökandet om att "finna sig själv", vilket egentligen innebär att få total kontroll över sitt själsliv och sitt medvetande. Detta i sin tur innebär att man exempelvis inte påverkas av de begär som i längden är skadliga för oss, eftersom de gröper ur vår själ och gör livet meningslöst, samtidigt som kunskapen om oss själva tynar bort.
 • Katarsis
  Ända sedan urminnes tider har människan haft ett behov av inre mental vila och avkoppling. När dagarna synts långa och bördan tung, har hon lagt sig ner i det gröna gräset och fokuserat blicken på de förbipasserande molnen, på fåglarna, på den klarblå himlen, och funnit livsro.
 • Persona
  I uråldriga indoeuropeiska religioner upptecknas ofta en grundläggande konflikt i mötet mellan individ och omgivning: antingen främjar individen i fråga en öppen världsbild, och välkomnar livet i sin själ, eller så stängs omvärlden ute, och som resultat kryper individen in i sitt ego.