Warning: session_register() expects at least 1 parameter, 0 given in /home/giscomb/public_html/svenska-artiklar/article.php on line 35
Vad är raw food?
Svenska Artiklar, ditt artikelarkiv på nätet
Search:

Home | Skönhet Och Hälsa


Vad är raw food?

By: evakarin

Raw food är tekniskt sett mat som inte har värmts till mer än max 42 grader. Den är oprocessad som till exempel frukter, nötter eller sädeskorn. Intresset för raw food har ökat väldigt mycket det senaste året. I USA har det naturligtvis varit hett i fem-tio år och då kommer det till slut också hit.

På 1970-talet fanns det en kvinna som hette Anne Wigmore som man kan säga är urmodern till dagens raw food. Hon var svårt sjuk i tjocktarmscancer. Anne fick sin dödsdom av läkarna men läkte sig själv med hjälp av raw food.

I Sverige kom det hit och blev kallat för levande föda. På 70-talet låg det största fokuset på näringen. Det är fortfarande stort fokus på näring, men maträtterna har vidareutvecklats och man kan äta de mest fantastiska gourmeträtter. Det kan vara svårt att förstå hur gott det kan vara förrän man själv har provat.

Med rätter som raw kakor, raw pizza och raw glass som till skillnad från originalen är 100 procent nyttiga och minst lika goda, varför ska man nöja sig med mindre?

Det finns en liten skillnad mellan raw food och levande föda. I Raw är maten rå, inte uppvärmd. Det innebär att man också kan äta kött om man vill. Det finns de som gör det och tycker att de mår bra på det. Levande föda innebär att det man äter fortfarande lever och kan fortsätta växa.

Ett lätt sätt att börja med raw food är att göra smoothies och gärna med gröna blad i. Gröna blad är bland det bästa vi kan få i oss och för att göra drinken god kan du blanda med frukt. Här får du ett enkelt och mycket gott recept på en grön smoothie.

När du gör en grön smoothie är det bra om du skär grönsakerna i mindre bitar för att underlätta för din mixer. Späd med vatten till du får den smak och konsistens som du vill ha

• En bunt romansallat
• 1 mango
• Vatten

En varm sommardag kanske du vill lägga i några isbitar också!

Article Source: http://www.svenska-artiklar.se

Anmäl dig till nyhetsbrevet på www.rawfoodcafe.se Du får nytt recept i varje brev. Dessutom får du fem goda recept direkt du anmäler dig

Please Rate this Article

 

Not yet Rated

Click the XML Icon Above to Receive Skönhet och hälsa Articles Via RSS!