Warning: session_register() expects at least 1 parameter, 0 given in /home/giscomb/public_html/svenska-artiklar/article.php on line 35
Tips innan du köper begagnade bussar
Svenska Artiklar, ditt artikelarkiv på nätet
Search:

Home | Diverse


Tips innan du köper begagnade bussar

By: vicker

Du kan spara både tid och pengar på att köpa begagnade bussar på nätet. Det ger dig dessutom ett bredare urval än vad du får på den lokala marknaden. Ett köp på nätet kan däremot leda till vissa frågetecken. Viktigt att veta är att du även vid köp online, kan teckna alla de försäkringar som rekommenderas vid köp av begagnat.

Det finns vissa faktorer som du bör överväga i valet mellan en ny och begagnad buss. Om du tillbringar hela din arbetsdag i bussen och är helt beroende av ditt fordon, bör du kanske välja det bästa som finns på marknaden, utifrån din ekonomi. Det kanske även kan vara värt att betala lite extra för bästa möjliga komfort och köregenskaper.

Du kanske redan har ett starkt förtroende för ett särskilt märke på grund av tidigare erfarenheter. På Internet har du alla möjligheter att hitta bussar av just det märket. Alla de stora varumärkena finns tillgängliga online, som t ex Volvo, Setra, DAF, Neoplan med flera finns till försäljning.

När du definierat ditt behov och tagit reda på så mycket information du kan om priser, utbud och märken bör du med jämna mellanrum ha koll på utbudet av bussar och nya erbjudanden. Först då har du en rimlig chans att upptäcka ett riktigt fynd. Det är bra om du håller ögonen öppna för begagnade bussar som har lågt milantal och välfylld servicebok.

En större motor kommer att påverka den ursprungliga kostnaden, bränslekostnader och förmodligen reparations- och servicekostnader. Bussar har mittmonterad, bakmonterad eller sidmonterad motor.

Ingen vill köpa begagnade bussar som är extremt dyr att reparera. Eventuella fel kan ha varit okända även för säljaren. I slutändan är det trots allt du som får stå för reparationskostnaden. Se därför alltid till att teckna en heltäckande garanti. Om köpet inkluderar en viss del av garantin, är det viktigt att kontrollera vad den innefattar. Om den inte är tillräckligt omfattande för dig kan du förlänga eller utvidga vissa garantier. Om din buss är avgörande för din inkomst, kan det vara värt varenda krona.

Det finns en mängd typer av bussar på marknaden, med olika användningsområden.
T ex så går turistbussar längre sträckor och främst på landsväg, medan linjebussar oftast går i stadstrafik och med många korta stopp.
En minibuss används främst när mindre sällskap ska färdas en längre sträcka.

Turistbussar kör vanligtvis långa sträckor och då är de viktigaste egenskaperna att de ger god komfort för passagerare, främst i form av stort benutrymme och en bra klimatanläggning. Allra helst en klimatanläggning som styr två oberoende klimatzoner – en för passagerarna och en för föraren.
Vissa turistbussar är utrustade med dubbelglas som bidrar till en bättre ljudisolering och som garanterar en avspänd bussfärd.

Linjebussar bör ha låg chassivikt för att garantera lägre bränsleförbrukning.
Det är bra om det finns lågentré eller extra nigning för enklare av- och påstigning för passagerare i rullstol eller som har nedsatt rörelseförmåga. Viktigt för linjebussar är också att man får ett snabbt och smidigt passagerargenomflöde och korta uppehåll vid busshållplatsen. Detta samtidigt som passagerarna ska få en bekväm resa och komfort vid stadskörning.

Såklart är antalet passagerarplatser en av de viktigaste parametrarna att titta på. Detta i förhållande till komforten för passageraren. Det optimala är såklart att välja en buss med högt passagerarantal, men som också har mycket hög komfort.

Om du inte är nöjd med den information du får fram online, kan du alltid ta reda på mer fakta genom att kontakta säljaren via e-post eller telefon för att be om mer fakta eller förtydliganden. Om du upplever att det inte görs en ärlig bedömning är det kanske bättre att välja en annan buss. Se till att alltid lita på din egen instinkt!

Article Source: http://www.svenska-artiklar.se

Mascus.se är Europas största marknasdplats för köp och försäljning av begagnade fordon och maskiner, specialiserad på områdena: entreprenad, skog, transport, materialhantering, lantbruk och grönytehantering. Vi har över 50.000 fordon i vår databas.

Please Rate this Article

 

# of Ratings = 1 | Rating = 5/5

Click the XML Icon Above to Receive Diverse Articles Via RSS!