Svenska Artiklar, ditt artikelarkiv på nätet
Search:

Home | Plastikkirurgi


Min bröstoperation

By: Nina

Jag har fått så många frågor av kompisar och bekanta att jag väljer att skriva denna artikel. Eftersom jag är blyg så väljer jag att skriva under pseudonym. Ni som känner mig, känner igen namnet ändå.

Jag gjorde en bröstförstoring för lite mer än ett år sedan. Jag var då 22 år. Jag hade då funderat på att operera mig sedan jag var 18 år. Skälet var ganska enkelt. Innan operationen så saknade jag nästan helt byst. Det som gjorde att jag tvekade var att jag är mycket smärtkänslig och var rädd att det skulle göra ordentligt ont.

En dag när jag läste en artikel i en tjejtidning om årets badmode så bestämde jag mig. Jag ville ha en byst. Jag pratade med mina föräldrar och bad dom om pengar. (De är skilda). Mamma sa direkt nej och sa att det inte var någon ide att tjata. Pappa sa också nej. Efter att ha satt in en riktig attack mot pappa, där jag berättade att mitt liv skulle vara slut om jag inte fick hjälp, gav han med sig. Han hade dock två villkor för att han skulle betala. Jag fick betala femtusen själv. Jag skulle också boka tre möten med någon utomstående, för att prata igenom beslutet. Jag sa direkt ja till hans villkor.

Jag bokade tid hos en beteendevetare. Jag tyckte det var larvigt att behöva prata med någon. Första samtalet så berättade att jag tyckte det var knäppt att jag var där och pratade. Kvinnan jag var hos lyssnade mest. Under andra samtalet fick en del frågor och en läxa till sista samtalet. Läxan var att jag skulle presentera vad jag trodde skulle bli bättre om jag fixade bysten.

När jag vid sista samtalet skulle presentera läxan så trasslade jag in mig. Det var svårt att berätta vad som skulle bli bättre. I princip så trodde jag då att jag skulle bli vackrare, få bättre självkänsla, bli populärare hos killar, lättare att få jobb. Mycket lät ytligt när jag försökte förklara. Efter samtalen så blev jag ganska osäker på om jag skulle gå vidare.

Jag hittade flera lämpliga kirurger på nätet. Jag ringde alla och frågade om pris och hur lång väntetid dom hade. Jag bokade sedan tid hos de två som jag tyckte verkade bäst. Båda två tyckte att jag skulle avvakta några år innan jag genomgick en bröstoperation. Man berättade om alla risker. Jag valde läkaren som var mest förtroendeingivande. Jag ställde mycket frågor om bedövning, hur ont det skulle göra. Storleken på brösten fick läkaren välja. Han valde en storlek som skulle passa min kroppsstorlek. Jag är ganska spädd. Operationen gick bra. Det gjorde dock som jag befarat ont.

Resultatet blev riktigt bra. Innan hade jag en byst som var mindre än 70 A. Jag använde aldrig bh innan operationen. Efter operationen så fick jag en byststorlek på 70 B.

Läkningen gick snabbt och resultatet blev mycket fint, enligt läkaren. Ärren syns dock även om de är små. Det mest otäcka är att känsligheten på brösten är annorlunda än tidigare.

I början så blev mitt självförtroende mycket bättre. Jag känner att jag tar mer ”plats” när vi är ute och festar. Fler tittar på mig idag än tidigare. Jag har aldrig haft svårt att träffa killar. Efter operationen är det löjligt enkelt. Bara att knäppa upp blusen så får jag napp direkt. Tyvärr så drar bysten till sig sluskar som inte verkar vara intresserade av mig utan av mina bröst?

Första gången jag hade sex med mina nya bröst kändes pinsamt. Jag ville dölja att jag fixat brösten. Det larviga att det är enkelt att se att brösten är opererad även om ärren inte syns. De är för perfekta för att vara naturliga. Nu berättar jag direkt innan vi ”kör” igång att jag har sillicon hylla. Det flesta killar vill titta lite extra och kanske klämma lite sedan är det som vanligt.

Mina föräldrar reagerade inte som jag förväntat mig. Min mamma tyckte det var okej och köpte några snygga BH till mig. Min pappa, som betalat, sa att han ångrade sig och att han inte kommer att betala några mer skönhetsoperationer. Han tyckte också det blev snyggt, men att det inte ser ut som jag.

En fråga som jag fått av flera är om jag skulle göra om operationen idag? Svaret är att jag inte vet. Jag skulle nog gå på fler möten hos beteendevetaren innan jag bestämde mig. Minst fem möten. Om jag då kände att jag fortfarande ville operera mig så skulle jag välja större bröst än de jag har idag. Minst en storlek större.

Fördelar med operation:
• Mitt resultat blev jättesnyggt
• Mycket bättre självkänsla i början.
• Fyller ut en bikini och baddräkt bättre.
• Mer nöjd med min kropp. Jag tycker nu för första gången att jag har en snygg kropp. Tidigare så tyckte jag alltid att mina bröst var för små.

Nackdelar med operation:
• Operationen är inte för evig. Måste göras om ca vart tionde år.
• Bröstimplantanten kan läcka.
• Gör ont att operera sig
• Alla operationer är riskabla
• Ger inte bättre självkänlsa på sikt.
• Vissa killar tror att tjejer med inplantat är mer lättraggade och inte så intelligenta.
• Vissa tjejer blir avundsjuka och behandlar en sämre än tidigare

Article Source: http://www.svenska-artiklar.se

Please Rate this Article

 

# of Ratings = 1 | Rating = 4/5

Click the XML Icon Above to Receive Plastikkirurgi Articles Via RSS!