Svenska Artiklar, ditt artikelarkiv på nätet
Search:

Home | Ekonomi


Guide för hur du köper begagnade hjullastare på internet

By: vicker

Om du överväger att köpa en hjullastare bör du ta dig en funderare om du ska ha en sprillans ny eller begagnad hjullastare. Internet är då rätta stället att leta på. Forum, informationssidor, marknadsplatser och webbplatser där du kan jämföra priser präglar dagens webb och ger dig stora fördelar inför köpet.

Den första frågan du bör ställa dig är vilket behov du har och därefter titta efter en hjullastare som uppfyller de behoven.
Förutom att en hjullastare främst används till skoparbeten, så är det ganska vanligt att mindre hjullastare används för till exempel pallhantering med pallgafflar och snöröjning med snöblad.

De nyaste och mest moderna hjullastarna har som regel fyrhjulsdrift och är ramstyrda. Och det finns dessutom de hjullastare som har styrning på alla fyra hjulen.
Om du däremot tittar på en begagnad hjullastare från tidigt 1980-tal eller äldre så är den mer ”stel” och icke-midjestyrd. Dessa kallades ofta baklastare.

En hjullastare, eller lastmaskin som det också kallas, ingår i kategorin entreprenadmaskiner och används i huvudsak för lastning och hantering av bulkvaror som till exempel grus, sand och flis med skopa.
Med en hjullastare är det möjligt att växla mellan flera olika redskap och redskapsfästen, allt för att underlätta arbetet. I Sverige är Volvo främsta varumärket för tillverkning av hjullastare med Ljungby Maskin som en framstående konkurrent. Utomlands kommer konkurrensen främst från amerikanska Caterpillar.

Bilder online säger inte allt om en hjullastare, men de kan åtminstone ge en visuell känsla för fordonet. När du vägt in alla faktorer bör du även lita på din instinkt. Om du har vissa tvivel ska du ställa fler frågor och kräva tydliga belägg på maskinens ålder, service osv innan du gör ditt val.

Innan du väljer en hjullastare som verkar vara ett fynd är det klokt att kontrollera vissa detaljer. Se till att det inte är för dyrt med reservdelar och att underhåll och service finns nära dig. Det kan också vara bra att känna till hjullastarens ålder, driftstimmar och priset i förhållande till driftstimmarna. Om du upplever att priset ligger lågt, kanske du behöver ställa ytterligare frågor om underhåll, service och allmänt skick osv.

Om du köper av en säljare som finns nära dig kan du se ett stort värde i att betala internetpriser som generellt sett är lägre på grund av minskade kostnader. Du kan också ta en ordentlig titt på din hjullastare innan du tar ditt beslut. Du kan provköra den, se hur den fungerar och upptäcka eventuella skador, missljud eller andra problem. Om du inte har ett mekaniskt sinnelag ska du försöka få med dig en expert. Det kan vara värt massor, även om det kräver extra kostnad.

Du kan spara både tid och pengar på att köpa begagnade hjullastare på nätet. Det ger dig dessutom ett bredare urval än vad du får på den lokala marknaden. Ett köp på internet kan däremot leda till vissa frågetecken. Viktigt att veta är att du även vid köp online, kan teckna alla de försäkringar som rekommenderas vid köp av begagnat.

En stor fördel med Internet är att du har ett enormt brett utbud. Du kan hitta en entreprenadmaskin till ett förmånligt pris någonstans i Europa. Även om du inkluderar transportkostnader kan du fortfarande spara pengar jämfört med det lokala utbudet. Om du gör din läxa kan du köpa den bästa hjullastaren för den kostnad du har råd med. Du kan få till en riktigt bra affär på nätet.

Article Source: http://www.svenska-artiklar.se

Mascus.se är Europas största marknasdplats för köp och försäljning av begagnade fordon och maskiner, specialiserad på områdena: entreprenad, skog, transport, materialhantering, lantbruk och grönytehantering. Vi har över 50.000 fordon i vår databas.

Please Rate this Article

 

# of Ratings = 3 | Rating = 3.7/5

Click the XML Icon Above to Receive Ekonomi Articles Via RSS!