Svenska Artiklar, ditt artikelarkiv på nätet
Search:

Home | Datorer


Gratis antivirusprogram

By: Michael

Att råka ut för virus är aldrig roligt, har man riktigt otur kan viktig data gå förlorad, till exempel sina dokument och digitalfoton. Men det finns preventiva medel för virusspridning med hjälp av så kallade antivirusprogram. En dator som redan blivit infekterad av virus går också ofta att rädda med ett antivirusprogram, såvida inte viruset har varit av den förstörande typen. Ett förstörande virus kan i värsta fall ta bort eller korrumpera användarens filer, eller till och med formatera om hårddisken. Ett icke-förstörande virus är mest ett irritationsmoment för användaren. Många har uppfattningen att antivirusprogram kostar mycket pengar och ofta involverar ett medlemskap som kostar årligen. Detta stämmer bara delvis; det finns många kommersiella antivirusprogram som är bra men det finns även gratis alternativ. Ett gratis antivirusprogram kan ge ett fullgott skydd för den vanliga användaren.

Många antivirusprogram har en gratisversion som inte innehåller alla funktioner som den kommersiella varianten, andra erbjuder en gratisperiod på allt från 15 dagar till ett halvår eller ett år. Utöver dessa finns det utvecklare som erbjuder helt gratis antivirusprogram, dessa finansieras ibland utav annonser inuti programmet eller liknande.

Vill man ha ett fullgott skydd när man använder internet rekommenderas det också att man använder sig utav en brandvägg. En brandvägg kontrollerar in- och utgående trafik till din dator och spärrar sådan som är otillbörlig. I de flesta brandväggar får du själv ge tillåtelse till de program som vill ha internetaccess, på detta sätt kan inga program i hemlighet skicka eller ta emot data över nätet. En del kommersiella antivirusprogram innehåller också en brandvägg, något som oftast saknas i gratisvarianterna. Men det finns gratis brandväggar som tillsammans med ett gratis antivirusprogram ger ett funktionellt skydd.

Article Source: http://www.svenska-artiklar.se

Mer om gratis antivirus och gratis brandväggar kan du läsa på GratisAntivirus.se

Please Rate this Article

 

Not yet Rated

Click the XML Icon Above to Receive Datorer Articles Via RSS!