Svenska Artiklar, ditt artikelarkiv på nätet
Search:

Home | Skönhet Och Hälsa | Viktkontroll


Grönt och vitt te är nyttigast

By: Rickard

Grönt te är Kinas nationaldryck. Det var också i Kina som tedrickade först uppstod när den kinesiske kejsaren Shen Nung, någon gång kring 2737 f.Kr drack den första klunken te. Det sägs att han omedelbart gillade te och beordrade att den då vildväxande tebusken skulle börja odlas.

Alla sorters te görs på bladen från tebusken Camellia sinensis som ursprungligen kommer från antingen Kina eller Indien. Tebladen innehåller ca fem procent koffein, en ännu större mängd polyfenoler (antioxidanter), och små mängder vitaminer och mineraler.

Vetenskapen har bevisat att grönt te är nyttigt på grund av det höga innehållet av antioxidanter. Det finns också vitt te som ännu inte är lika omtalat i media och inte heller så välkänt bland allmänheten. Vitt te är minst processat av alla teer och det innehåller därför ännu mer antioxidanter och är nyttigare än grönt te.

Ett örtte som ofta felaktigt kallas rött te är rooibos. Det är egentligen inget riktigt te för det görs inte på Camellia sinensis utan på bajsväxten Aspalathus linearis. Rooibos är också nyttigt och innehåller antioxidanter, men inte lika mycket som grönt och vitt te.

Article Source: http://www.svenska-artiklar.se

Please Rate this Article

 

# of Ratings = 1 | Rating = 1/5

Click the XML Icon Above to Receive Viktkontroll Articles Via RSS!