Svenska Artiklar, ditt artikelarkiv på nätet
Search:

Home | Datorer


DVD vs Hårdisk Multimedia-spelare

By: Vale

Nuförtiden kan man läsa mycket om och hitta många alternativ när det gäller Multimedia, speciellt för hemmabruk. Ingen tvekar om den viktiga rollen DVD-spelaren har spelat och fortfarande spelar inom ”home entertainment”, med tanke på möjligheten att reproducera ljud och video samt andra typer av format, som är fallet med Divx- certifierade spelare.

Man vet inte när DVD-spelaren kommer att försvinna helt - utvecklingen inom teknologin går extremt snabbt - och målet, logiskt nog, är inte att bli av med DVD-spelaren hemma, utan att ersätta den med, så att säga, ett mer praktiskt och kraftfullt multimedia-system för hemmet.

Men vad är ett praktiskt och kraftfullt home entertainment system för något? Finns det ett system som kan erbjuda dig samma tillgång till njutning fast med högre kvalité och till en lägre kostnad?

Svaret: en HDD Digital Media Spelare, också kallad HDD divx spelare.

Det är inte bara själva designen - mindre än en DVD spelare till storlek - eller den stora lagrings kapacitet som gör att produkten förtjänar en plats hemma, utan också de många funktionerna. Exempelvis, DVI/HDMI koppling, vilket gör spelaren kompatibel med mer futuristiska format, några så pass nya som HD; självklart också produktens enkla användning, med tillgång till allt tack vare en meny, precis som i din gamla DVD-spelare.

Om du jämför en HDD spelare med vilken DVD spelare som helst finns det bara fördelar: de är verkligen praktiska, och sett från en ekonomisk synvinkel finns det både tid och pengar att spara. Låt oss titta närmare:

Praktiska lösningar
1- Kapacitet upp till 500GB och mer.
2- Inga regionkoder.
3- Liten och bekväm storlek.
4- Proceduren "ladda ner – bränna – se" blir "ladda ner – se”.
5- Stödjer nästan alla video- och ljud-format: Avi, Divx, Xvid, DVD, Wma, Mp4, Mp3, Jpeg, BMP, osv.

Spara Tid
1- För en PC fungerar HDD Media Spelare som en extern hårddisk ( usb eller lan ) och
för en TV fungerar den som en vanlig media-spelare.
2- Du kan ladda ner video- eller ljud-filer direkt i en HDD Media Player och titta/lyssna på dem direkt på TV:en.
3- Du får ingen bränningstid!
4- Spelar direkt i TV/Home Theater/Audio Amplifier/PC Monitor.

Spara Pengar
1- Inga dyra Video och Ljudkort med TV/Amplifier .
2- Inga dyra CD/DVD brännarenheter.
3- Du behöver inte köpa/bränna CD/DVD skivor.

Framtiden för din HDD divx spelare är säker också när det kommer till nya sätt att komprimera ljud- och video-filer, eller till teknologier som Blu Ray eller HD, eftersom det finns ett system för ständig och snabb uppgradering som tillverkarna och de många forumen erbjuder genom Internet, och som gör att din spelare alltid kan hänga med i det senaste.

Många experter anser att Hdd Multimedia-spelaren är efterträdaren till DVD-spelaren: dem är mycket praktisk och ett måste om du tycker om att se film hemma.

För mera info gå till http://www.swedishvaleicomputer.com.

Article Source: http://www.svenska-artiklar.se

Please Rate this Article

 

Not yet Rated

Click the XML Icon Above to Receive Datorer Articles Via RSS!