Warning: session_register() expects at least 1 parameter, 0 given in /home/giscomb/public_html/svenska-artiklar/article.php on line 35
Båtmäklare som förmedlar begagnade båtar
Svenska Artiklar, ditt artikelarkiv på nätet
Search:

Home | Diverse


Båtmäklare som förmedlar begagnade båtar

By: Martin Karlsson

Som båtägare kan man välja att sälja sin båt privat via till exempel blocket. Då får man själv skriva en annons och lägga upp bilder på båten. Man får själv ha kontakt med alla spekulanter, svara på frågor och möta upp spekulanter vid båten för visning och eventuellt provkörning. Den som själv har gjort det vet att det kan bli många samtal, och många visningar för spekulanter av olika slag. Därför är det många som väljer att anlita en båtmäklare för försäljningen av sin båt. Det finns olika typer av båtmäklare att välja mellan, de som driver en marina med bryggor där man lägger de båtar man har försäljningsuppdrag på. Eller båtmäklare som säljer båtarna via sin hemsida och ordnar visningar vid säljarens egna bryggplats.

Vad kan en båtmäklare hjälpa dig med?


En bra båtmäklare ska kunna besiktiga en båt och hitta rätt prisläge. Han ska kunna båtmarknaden och veta vilka båtar som är populära och vilket prisläge de ligger på med olika motorer och utrustning. För att man ska ha så bra förutsättningar att sälja båten så måste båtmäklaren också vara bra på marknadsföring och framför allt försäljning. En bra båtmäklare skriver annonstexter, ser till att båten är i bästa skick och tar professionella bilder.

Hur väljer man båtmäklare?


Beslutet vilken båtmäklare man vill anlita kan självfallet göras på flera kriterier. Via rykte, eller så letar man själv upp olika båtmäklare och jämför dessa med varandra. Ett geografiskt urval är också naturligt. Bor man t.ex. i Stockholm så är det naturliga valet självfallet en stockholmsmäklare. Bor man i en mindre stad eller på landet kan det vara värt att välja en storstadsmäklare för att komma närmare köparna. När man jämför båt mäklarna så kan det vara värt att notera vilka båtar de har sålt tidigare och till vilka priser. Det kan också skilja i arvoden mellan de olika marinorna, om de säljer från säljarens egna brygga så brukar de ligga några procent lägre än de som har egna bryggor.

Article Source: http://www.svenska-artiklar.se

Om du letar efter en bra båtmäklare så är du välkommen att besöka Kolmodins Marina där du hittar begagnade båtar i toppskick i Stockholm. Vi säljer båtar från din egen brygga.

Please Rate this Article

 

Not yet Rated

Click the XML Icon Above to Receive Diverse Articles Via RSS!