Warning: session_register() expects at least 1 parameter, 0 given in /home/giscomb/public_html/svenska-artiklar/article.php on line 35
Att sälja och köpa begagnade båtar via en marina
Svenska Artiklar, ditt artikelarkiv på nätet
Search:

Home | Diverse


Att sälja och köpa begagnade båtar via en marina

By: Martin Karlsson

I Sverige har andrahandsmarknaden på båtar alltid varit väldigt stor. Men många tycker att det är lite jobbigt att köpa och sälja båt privat då det tar ganska mycket tid att hitta sin drömbåt. Därför kan det vara bra att gå via en marina som mäklar båtar. En båtmarina kan sälja både nya och begagnade båtar. Om man hittar en marina med båtar i fint skick så brukar det vara det enklaste sättet att sälja sin begagnade båt och även hitta en ny.

En marina är en mäklare för båtar


En marina är som en mäklare för båtar. Båtmäklaren tar in objekt för försäljning, besiktigar, sätter ett marknadsmässigt pris, mäklaren tar bilder och skriver annonstexter. Det är båtmäklaren som står för all marknadsföring och annonsering för båtarna. Det finns marinor som säljer vi egen brygga, men det finns också marinor som enbart säljer båtarna via säljarens egen bryggplats. Dessa marinor har blivit mer och mer populära, kanske på grund av att säljaren kan använda sin båt under försäljningstiden, men också för att de ofta har ett lite lägre arvode.

Att välja en bra marina för försäljningsuppdrag


När man väljer marina för att sälja sin båt är det bra att se om man tycker att marinan känns seriös i sin framtoning, kan vara mottagandet av båtmäklaren, marinans hemsida eller annat annonsmaterial. Om du funderar på attsälja båt via en marina så ska du välja den marina som du tror kan marknadsföra din båt på bästa sätt och nå ut till flest potentiella båtköpare. Att man som kund får ett gott mottagande både när man träffar mäklaren och när man besöker dess hemsida är väldigt viktigt både för dig som säljare och framför allt för eventuella köpare. En seriös marina och båtmäklare håller också med köpekontrakt som har utfärdats av den svenska båtmäklar organisationen Sweboat.

Article Source: http://www.svenska-artiklar.se

Kolmodins Marina är en båtmäklare som säljer begagnade båtar från säljarens egen brygga. Det betyder att säljaren kan utnyttja sin båt under försäljningstiden.

Please Rate this Article

 

# of Ratings = 1 | Rating = 1/5

Click the XML Icon Above to Receive Diverse Articles Via RSS!